Klubbaktiviteter och pågång våren 2023

Här kommer en sammanfattning kring de aktiviteter och arrangemang som är pågång under våren. 

23 april klubbmästerskap viltspår

Klubben kommer att skicka tre ekipage till klubbmästerskapet i viltspår som arrangeras av SSDV (Svenska specialklubben för drivande vildsvinshundar) i Nävekvarn. 

Nominera till klubbpriset Årets Prestation 2022

Från och med 22/3 fram till 1 maj finns det möjlighet för er medlemmar att nominera en person till Årets prestation. Årets prestation kan vara en medlem som har gjort något särskilt för rasen, klubben eller på annat sätt varit en inspiration och föredöme. Nomineringen görs genom att skicka ett mail till styrelsen.sskk@gmail.com senast 1 maj. En kommitté bestående av ordförande för SSKK Rolf Sandberg, ordförande för SSDV Anders Wideson samt SSKK styrelseledamot Lars Niklasson väljer därefter ut en vinnare.

Priser kommer att delas ut i samband med klubbträffen på Mamima 13 maj.

Hägnträff och unghundsmönstring Mamima Jakt lördag 13 maj 

Lördag 13 maj är det dags för en klubbträff på Mamima jakt. Det finns möjlighet att träna hund för er som är intresserade av det. Vi kommer även att genomföra unghundsmönstring som består av skall- samt hägntest. Om du vill läsa mer kring hur det går till, titta i kommentarerna efter länk till klubbens hemsida. I samband med hägnträffen kommer utmärkelsen “Årets prestation 2022” att delas ut.

För att starta din hund på unghundsmönstring gäller följande:

· Medlem i klubben 2023

· Hunden en ålder upp till 3 år

· Hunden ska ha träffat levande vildsvin innan och ha en viss vana då testen är en bedömningssituation

· Genomförd HD samt ED röntgen med officiellt resultat = klubben står för kostnaden

· Om hunden ej är röntgad kostar UM 800 kronor

Vi bjuder på lättare lunch! Meddela eventuella matallergier.

Det kan finnas möjlighet att genomföra SKK´s Anlagstest i vildsvingshägn, även kallat diplomtest. Ta kontakt med Mamima om du önskar det för att se om det finns tider.

Enbart hundträning kostar 900 kronor för medlemmar i klubben. Förskottsbetalning gäller till klubben för hägnträning samt UM om hunden då inte är röntgad. Sista dag att betala är tisdag 25 april. Vi garanterar inte återbetalning vid sen avbokning.

Det går självklart bra att komma och säga hej även om du inte vill träna med din hund just den dagen.

Anmälan och eventuella frågor görs enbart till styrelsen.sskk@gmail.com Sista anmälningsdag 25/4.

Varmt välkomna!

Elmia Game Fair 18-20 maj Jönköping

18-20 maj är det återigen dags för jaktmässa på Elmia i Jönköping. Klubben kommer att vara med under alla tre dagar med monter. Torsdag 18 maj är det dessutom officiell hundutställning för raserna som tillhör SSDV. För mer information om utställningen, gå in på https://www.ssdv.nu/senastenytt för mer information. Sista dag att anmäla till utställningen är 2 maj. Om du är intresserad av att stå i montern för klubben, meddela till styrelsen.sskk@gmail.com

Leave a Reply